Vær oppmerksom på at det nå er lik frist for alle bestillinger i forkant av sædrutene. Fristen er søndagen kl. 23.59, én uke før sædruta starter opp fra depotene. Les mer

Genopodden: Med gull i lasten

Lesetid: ca 2 min

Bli med Genopodden til Særheim i Rogaland, hvor sædrutesjåførene Gøran og Leiv forteller om den betydningsfulle jobben de gjør for å levere "flytende gull" – varer med stor verdi for Geno sine kunder over hele landet.

Gøran og Leiv står foran sædrutebilen til Geno.
Hør sædrutesjåførene Gøran Christiansen og Leiv Hummervoll fortelle om den viktige jobben de gjør med å kjøre "det flytende gullet" ut til våre kunder. Foto: Oda Christensen.

Har du lagt merke til lastebilene med Geno-logo på? Det er ikke metall det som leveres fra Geno-bilene, men noen som kan være like mye verdt som gull, selv med dagens gode gullpriser. Våre sjåfører kjører land og strand rundt med nitrogenbeholderne våre, slik at Geno sine kunder får varer over hele landet.

Møt sædrutesjåførene Gøran og Leiv

Sædbilene har lang tradisjon i Geno. I denne episoden har Genopodden, med Oda uten makker Rasmus Lang-Ree denne gangen, tatt turen til Særheim på Jæren i Rogaland. Her fikk nemlig Oda en prat med sjåførene Gøran Christiansen og Leiv Hummervoll. De er to av Geno sine dyktige sjåfører.

Episode_51_Genopodden.jpg
Gøran Christiansen og Leiv Hummervoll foran sædrutebilen som frakter nitrogen og sæddoser ut til Geno sine kunder. Foto: Oda Christensen.

På sædruta får alle inseminører over hele landet ny sæd og etterfylling av flytende nitrogen i beholderne sine hver femte uke. Det er mange som kjenner godt til sædruta, og Gøran er en velkjent kar for mange på Sør-Vestlandet. Alltid med god faglig kompetanse, et glimt i øyet og rapp i replikken. Og så har vi Leiv som vi alle gleder oss over å bli bedre kjent med.

Sjåførene oppfordrer produsentene til å melde inn sine ønsker til inseminøren sin. - Det er veldig bra når inseminørene har ønsker fra produsentene når de møter opp på sædruta. Da kan vi bedre møte kundens behov.

Historien bak sædruta: Fra tradisjon til moderne logistikk

I tillegg har Genopodden tatt en prat med Hans Storlien, som er ansvarlig for det norske markedet. Han kan fortelle litt om historikken til sædruta, og hvordan det har vært en del kreativitet og viktigheten av det arbeidet som blant annet Gøran og Leiv gjør.

Hør episoden:

Om Genopodden

Genopodden er Genos egen podcast om ku og kalv, avl, fruktbarhet, genetikk og mye av det Geno SA driver med. Rasmus Lang Ree (redaktør i Buskap) og Oda Christensen (kommunikasjonssjef i Geno) er programledere. 

Ny episode publiseres hver måned, og er tilgjengelig både på Spotify, Itunes, soundcloud og Acast. Søk etter Genopodden på den appen du velger å bruke, eller hør på herfra direkte.

Hver episode legges også ut på denne siden