Genopodden: Gode råd for din besetning

På Dyrsku'n i Seljord har Genopodden tatt en prat med Hans Storlien i Geno og melkeprodusentene Kari Lise og Bjørn Dybo. Sammen gir de sine beste tips og erfaringer for å få det aller beste ut av besetningen.

Gjeste og programleder står på Dyrskuplassen med og prater inn i mikrofonen.
Ekspertene deler sine beste tips. Fra venstre: Tekniker Lars, Kari Lise og Bjørn Dybo, Hans Storlien og Rasmus Lang-Ree. Foto: Oda Christensen.

Under årets Dyrsku i Seljord var det mange gode faglige innlegg. Ett av de må vi få lov til å påstå var Hans Storliens foredrag med oppskriften for de beste valgene for melkebesetninger. Her kom Hans Storlien nærmest med en oppskrift. Hans har ansvaret for det norske markedet for Geno og har jobbet i Geno i intet mindre enn 28 år. Og er blitt litt av en populær mann å få med seg på YouTube når han presenterer de nye eliteoksene.

Oppskrift for å lykkes

Rasmus Lang-Ree og Oda Christensen tok en prat med Hans, slik at de som ikke fikk med seg Hans sine gode råd direkte på Dyrsku'n også skal få oppskriften hans for å få det beste ut av besetning.

Fra teori til praksis

I tillegg var vi så heldige at vi fikk med oss Kari Lise og Bjørn Dybo fra Vestfold som kan fortelle om deres erfaringer og hvordan de følger disse rådene. Kari Lise kjenner nok også flere fra hennes dagbokartikler i bladet Buskap. Vi snakker om valg, seminbruk, HMS, ny levering av GS-prøver, effektivitet, struktur ved bruk av avlsplanen, bruk av kjønnsseparert og best produksjon.

Miks av kjøttfesæd - enkelt forklart?

På toppen av dette prøver Oda seg på å forklare hvordan dosene med miks av kjøttfe egentlig fungerer... Om hun klarer det? Tja, det er opp til lytteren å bedømme. Hun håper på rause vurderinger.

Hør episoden her:

Om Genopodden

Genopodden er Genos egen podcast om ku og kalv, avl, fruktbarhet, genetikk og mye av det Geno SA driver med. Rasmus Lang Ree (redaktør i Buskap) og Oda Christensen (kommunikasjonssjef i Geno) er programledere. 

Ny episode publiseres hver måned, og er tilgjengelig både på Spotify, Itunes, soundcloud og Acast. Søk etter Genopodden på den appen du velger å bruke, eller hør på herfra direkte.

Hver episode legges også ut på denne siden