Geno SA selger sine aksjer i Cryogenetics AS

Etter å ha vært hovedaksjonær i Cryogenetics AS siden etableringen i 2002 har Geno SA besluttet å selge aksjene til investeringsselskapet Bluefront VIII Midco AS.

Kristin Malonæs står ute på beite, ser mot kamere, smiler og har på seg Genojakke.
Vi er stolte og glade for å ha lagt grunnlaget for selskapet og fått være med på en spennende reise frem til i dag, sier administrerende direktør i Geno SA, Kristin Malonæs. Foto: Turi Nordengen.

Cryogenetics ble etablert i 2002 av Geno SA (50%) og Aqua Gen AS (50%) basert på kjernekompetansen i Geno knyttet til frysing og lagring av genetisk materiale. Forretningsideen var å forbedre og optimalisere metodikken ved nedfrysing av melke innenfor akvatiske arter, og i første rekke atlantisk laks. Utviklingen av en protokoll ble vellykket, og dannet grunnlaget for kryokonserveringsteknologien som tilbys av Cryogenetics i dag innenfor flere arter.

Verdensledende innen kryokonservering

Aqua Gen solgte seg ut av selskapet i 2012, og Investinor og Utstillingsplassen Eiendom AS kom inn på eiersiden sammen med Geno.

Selskapet er i dag verdensledende på sitt felt og består av et svært dyktig og dedikert team, ledet av Eli Sætersmoen, lokalisert på Melkefabrikken på Hamar. Selskapet har lykkes med å utvikle både markedet, teknologien, tjenestene og lønnsomheten på en svært god måte de siste årene.

Geno selger seg ut av Cryogenetics og styrker kjernevirksomheten

-Vi er stolte og glade for å ha lagt grunnlaget for selskapet og fått være med på en svært spennende reise frem til i dag. Tiden er nå riktig for Geno SA å selge seg ut, og overlate videreutviklingen til nye eiere. For Geno SA sine eiere, som er norske storfeprodusenter, har eierskapet gitt god avkastning som blir reinvestert i videreutviklingen av Geno sin kjernevirksomhet, sier administrerende direktør i Geno SA, Kristin Malonæs.

Her kan du lese om Cryogenetics