Vær oppmerksom på at det nå er lik frist for alle bestillinger i forkant av sædrutene. Fristen er søndagen kl. 23.59, én uke før sædruta starter opp fra depotene. Les mer

Geno og TYR utsetter beslutning om sammenslåing

I flere tiår har Geno hatt et godt samarbeid om kjøttfegenetikk med TYR. På bakgrunn av konkurransesituasjonen i markedene har organisasjonene jobbet med å kartlegge hvordan vi skal møte fremtiden.

Styrelederne og daglige ledere i Geno og TYR står oppstilt på rekke og smiler til kamera.
TYR trenger mer tid til å utvikle ny avlsstrategi. Fra venstre: styreleder i TYR, Erling Gresset, daglig leder i TYR, Per-Sigve Lien, administrerende direktør i Geno, Kristin Malonæs og styreleder i Geno, Vegard Smenes. Foto: Turi Nordengen.

Det er gjennomført grundige analyser av trender og markedets utvikling, og vi har sett på hvordan vi skal levere de beste produktene og gi mest mulig lønnsomhet inn i markedet.

Et historisk vedtak for Geno og TYR

En viktig driver er markedsutviklingen de siste årene med økt bruk av REDX kjønnsseparert sæd kombinert med økt kjøttfesemin på melkebrukene. Grunnlaget fra dette arbeidet gikk inn til årsmøtene i de respektive organisasjoner i mars i 2024. Med bakgrunn i dette vedtok årsmøtene i begge organisasjonene at det skulle startes en utredningsprosess mellom Geno og TYR med mål om tettere samarbeid, alternativt en full sammenslåing.

TYR trenger mer tid til å utvikle ny avlsstrategi

TYR sitt arbeid med revidert avlsstrategi har klarlagt at de trenger mer tid til å utarbeide og forankre en revidert avlsstrategi. Målsettingen til TYR er å få på plass en revidert og fokusert avlsstrategi som det er tilslutning til. En utredning og anbefaling om tettere samarbeid eller sammenslåing vil derfor ikke være klar til å legges frem til årsmøtene 2025.

Ny samarbeidsavtale i 2025

Geno og TYR vil fortsette samarbeidet innenfor rammene av dagens avtale som går frem til mai 2025. På dette tidspunktet må en ny samarbeidsavtale mellom organisasjonene uansett være på plass. Dersom arbeidet gjennom høsten og vinteren frembringer andre alternativer, vil vi komme tilbake med mer informasjon om dette.