Vær oppmerksom på at det nå er lik frist for alle bestillinger i forkant av sædrutene. Fristen er søndagen kl. 23.59, én uke før sædruta starter opp fra depotene. Les mer

Geno inviterer til fagmøte om ny ordning for GS-testing

Flere endringer er nå innført i forbindelse med GS-testing. Det blir både enklere og billigere. Bli med på digitalt fagmøte 15. oktober og få gjennomgang av den nye ordningen.

Kalv med gule øremerker som kommer løpende på beite. Rød fjøs i bakgrunnen.
Bli med på digitalt fagmøte 15. oktober og hør om hvordan du på en enklere og billigere måte kan GS-teste kvigekalvene dine. Foto: Eva Husaas.

Det er nå mulig å ta ut øreprøve for genotyping samtidig som kvigekalven merkes. De elektroniske GS-merkene bestilles hos MSD Animal Health (tidligere Os ID) på samme måte som vanlige øremerker. Det er også åpnet for at prøvene kan sendes med melkebilen.

Det vil fortsatt være mulig å bestille de grønne GS-merkene for de som ønsker det. Bestillingsløsningen vil i løpet av høsten bli flyttet fra medlem.tine.no til Geno avlsplan. 

Digitalt fagmøte

I anledning disse endringene ønsker Geno å invitere til et fagmøte hvor det praktiske rundt ny ordning vil bli gjennomgått. Der vil det være gode muligheter til å stille spørsmål. 

Dato: Tirsdag 15. oktober kl. 19.30 

Sted: Teams (lenke til møtet blir lagt ut i aktivitetskalenderen)

Enklere GS-testing: Ta ut øreprøve når du merker kalven!

Fagmøte 15. oktober 2024

Hør Hanna Storlien gå gjennom endringene angående GS-testing som innføres høsten 2024.
Hanna Storlien_2024.jpg
Avlsforsker i Geno og melkeprodusent Hanna Storlien. Foto: June Witzøe