En strålende dag på Store Ree

Lesetid: ca 2 min

Med nydelig vær, gode fagforedrag, mønstring av okser og mye bra ku-prat var det topp stemning på åpen dag på Geno sin avlsstasjon på Store Ree. Takk til alle som kom!

Røkter som holder en rød okse i grimet foran vinduer inn til besøksrommet. I besøksrommet sitter det folk på en tribune og ser på oksen.
Okser ble vist frem for de besøkende på åpen dag på Store Ree. Foto: Turi Nordengen.

I forbindelse med årets sommermelk-kampanje inviterte Geno, i samarbeid med TINE og MSD Animal Health, melkeprodusenter til åpen dag på Geno sin avlsstasjon på Store Ree i Stange 21. juni. 

Det ble en flott dag med engasjerte besøkende. Noen hadde reist langt, blant annet fra Lofoten og Trøndelag. Rømmegrøt, is og kaffe gikk unna og ku-praten gikk lett. Her er bilder fra dagen:

På tunet

A_pen_dag_sommermelk_Foto_Turi_Nordengen-3.jpg
Geno spanderte is på de fremmøtte via ungdomsbedriften LICC. Foto: Turi Nordengen.

A_pen_dag_sommermelk_Foto_Turi_Nordengen-12.jpg
God steming også på Geno sin stand nede ved oksefjøset. Foto: Turi Nordengen.

A_pen_dag_sommermelk_Foto_Turi_Nordengen-2.jpg
Avlsrådgiver Gro Knutsen og fagsjef John Fløttum i TINE i prat på tunet utenfor gamlefjøset. Foto: Turi Nordengen.

På tunet på Ree_2.jpg
Hovedbygningen på Store Ree lå badet i sol da Geno, i samarbeid med TINE og MSD Animal Health, inviterte til åpen dag. Foto: Ingunn Nævdal.

Oksevisning i nyfjøset

A_pen_dag_sommermelk_Foto_Turi_Nordengen-10.jpg
Fra visningsrommet kunne de besøkende kikke inn i det nye oksefjøset. Hans Storlien i Geno fortalte om fjøset og oksene som ble vist frem. Foto: Turi Nordengen.

A_pen_dag_sommermelk_Foto_Turi_Nordengen-17.jpg
Artig for oppdrettere å se igjen oksen som de leverte til Geno som kalv. Oksen 12397 NR Slaattestolen-P-ET kommer fra Brit-Ellen Bøhn og Ole Anders Hodnungseth i HR Samdrift. Foto: Turi Nordengen.

A_pen_dag_sommermelk_Foto_Turi_Nordengen-23.jpg
I det nye oksefjøset er det et besøksrom med vinduer inn til fjøset og til visningsrommet hvor okser mønstres. Foto: Turi Nordengen.

A_pen_dag_sommermelk_Foto_Turi_Nordengen-31.jpg
Her er det eliteoksen 12374 NR Lindvik som blir vist frem av røkter Sindri Gislason. Foto: Turi Nordengen.

Fagforedrag

Jorid_foredrag_sensehub.jpg
Veterinær Jorid Lybæk kunne fortelle om økt produktivitet og mer frihet med SenseHub aktivitetsmåler. Foto: Ingunn Nævdal.

Gro_foredrag_rådgiving_2.jpg
Avlsrådgiver Gro Knutsen holdt foredrag om mulighetene for økt inntjening med målretta avl og tett produksjonsoppfølging. Foto: Ingunn Nævdal.

AnneGuro_foredrag_avlsframgang.jpg
Avlsforsker Anne Guro Larsgard fortalte om de teknologiske endringene i avlsarbeidet og bakgrunnen for at vi nå har så stor avlsframgang på NRF. Foto: Ingunn Nævdal.

Ståle_foredrag_GS.jpg
Ståle Berre i MSD Animal Health fortalte om de elektroniske GS-merkene som blir tilgjengelig for bestilling i september. Foto: Ingunn Nævdal

Seminmuseet

Seminmuseet_2.jpg
I det gamle stabburet på Store Ree er det laget et seminmuseum. Odd Riise, som har jobbet i Geno og kjenner seminhistorien godt, guidet de besøkende. Foto: Ingunn Nævdal.

Sommermelk - en vei til økt inntjening!