Vær oppmerksom på at det nå er lik frist for alle bestillinger i forkant av sædrutene. Fristen er søndagen kl. 23.59, én uke før sædruta starter opp fra depotene. Les mer

Auksjon av to flotte NRF-elitekviger på Dyrsku'n 2024

Lesetid: ca 2 min

Det blir auksjon av kvigene 80591 Enola-PP og 80603 Freia på Dyrsku'n i Seljord fredag 13. september. Bli med og legg inn bud!

 

Nå har du muligheten til å sikre seg en drektig NRF-elitekvige av topp kvalitet. Selve auksjonen blir i husdyrhallen på Dyrsku'n i Seljord fredag 13. september kl. 17.30.

NB!
På grunn av restriksjoner knyttet til Blåtunge-situasjonen kan ikke kvigene være med til Seljord. Det blir derfor auksjon uten dyrene tilstede.

Suksessen gjentas

Geno har hatt auksjon av embryokviger tidligere også og interessen har vært stor. Vi ønsker derfor å gjenta suksessen.

Kviger som er inne til embryoproduksjon hos Geno selges stort sett tilbake til oppdretter. Noen ganger ønsker ikke oppdretter kviga tilbake. Det kan være av ulike årsaker, for eksempel at de har nok kviger eller at transporten blir for kostbar.

Vi har nå to slike kviger som vi er så heldige å kunne tilby til salg under auksjon på Dyrsku'n 2024.

Mulig å gi bud uten å være tilstede

Du kan legge inn bud på forhånd, eller delta direkte på telefon under auksjonen, dersom du ikke har mulighet til å være tilstede på Dyrsku'n. Meld inn bud, eller gi beskjed på forhånd om at du vil delta via telefon, til kundesenteret på tlf. 95 02 06 00 eller e-post:

Dette er kvigene

Kvigene ble kjøpt inn til Geno da de var kalv. De ble kjøpt inn på grunnlag av svært gode GS-resultater og interessant avstamning. Fra de var rundt 12 måneder gamle har de stått noen måneder i embryoproduksjon. Deretter har de blitt inseminert på vanlig vis. Nå er de drektige og klare for å komme ut i en besetning med melkeproduksjon.

80591 Enola-PP
Kviga har 12161 Idsal-P som far og morfar er 12062 Brumunddal-P. Hun har 57 i samla avlsverdi og er homozygot kolla. Kviga er eksepsjonelt god på eksteriør med 131 i avlsverdi for jur og 118 for bein. Hun er også god på fruktbarhet og utmelkingshastighet.

Hun er drektig med oksen 12367 NR Ekra-PP og forventet kalvingsdato er 30. desember 2024.

 

80603 Freia
Kviga har 12173 Hebnes som far og morfar er 11968 Kylleberg. Hun har 43 i samla avlsverdi. Kviga er hornet. Hun er veldig bra verdier for produksjon med 125 for melk. Hun er også sterk på utmelkingshastighet, eksteriør, jur, bein og klauvhelse.

Hun er dreiktig med oksen 12374 NR Lindvik og forventet kalvingsdato er 5. februar 2025.

Kom gjerne også innom standen vår i husdyrhallen for en hyggelig prat.