4. Forskning på grovfôr

Hvordan kan bedre grovfôr gi både høyere proteinverdi og lavere klimaavtrykk? NMBU-eksperter deler ny forskning i Storfepodden.

Programlederene og gjestene i Storfepodden står oppstilt og smiler mot fotografen.
Hør ekspertene fortelle om ny forskning innen grovfôr. Fra venstre: John Fløttum, Egil Prestløkken, Ingjerd Dønnem og Oda Christensen.

Uansett hvor du er, du kan alltid lytte til en episode av Storfepodden! Passer det best under fjøsstellet? Eller kanskje under en biltur? Denne episoden inneholder et tema som er avgjørende for både bunnlinja og klimaet vårt: grovfôr for prima proteinverdi og redusert klimaavtrykk.

Ekspertene deler ny kunnskap om grovfôr

Grovfôr er ryggraden i norsk storfeproduksjon, men hvordan vi dyrker, høster og konserverer det kan ha stor innvirkning på både proteinutnyttelsen og metanutslippene fra husdyra våre. Hvilke grep kan vi ta for å optimalisere fôret og sikre best mulig utnyttelse? Og hvordan kan vi redusere klimagassutslippene uten å gå på bekostning av produksjonen?

For å svare på dette har vi med oss to eksperter fra NMBU: Egil Prestløkken og Ingjerd Dønnem. De har vært sentrale i forskningsprosjektene EngProt og KlimaGrovfôr, hvor de har undersøkt hvordan vi kan forbedre proteinverdien i grovfôret og samtidig redusere metanutslippene fra storfe.

Dette blir en episode full av innsikt, praktiske råd og ny forskning som kan gi deg bedre grovfôr og en mer bærekraftig drift. Så len deg tilbake – eller fortsett fjøsstellet – og bli med oss inn i en spennende samtale om fremtidens storfefôring!

Hør episoden her: